Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Lipe - Iški morost

Natisni
Izhodišče: Lipe (288 m)
Širina/Dolžina: 45,9977°N 14,4704°E
Čas hoje: 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 1 m
Višinska razlika po poti: 1 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 4.067
 5 osebam je objava všeč
Število slik: 30
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči. Na začetku Podpeči, še pred glavnim krožiščem zavijemo levo v smeri Črne vasi in Ljubljane. V nadaljevanju se peljemo skozi del vasi Jezero, nato pa kmalu prispemo do naselja Lipe. Pri tabli za konec naselja zavijemo levo na makadamsko parkirišče, ki se nahaja ob reki Iški ter nasproti okrepčevalnice Kolišče. Izhodišče se nahaja le nekaj metrov preden glavna cesta preči reko Iško.
b) Iz Ljubljane ali južne ljubljanske obvoznice (izvoz industrijska cona Rudnik) se zapeljemo na Ižansko cesto, kateri sledimo do semaforiziranega križišča, kjer se odcepi cesta proti Črni vasi in Podpeči. V nadaljevanju se peljemo skozi Črno vas, kjer nas cesta vodi mimo znamenite Plečnikove cerkve. Pri mostu preko reke Iške se Črna vas konča in začne vas Lipe. Takoj za mostom zavijemo desno na makadamsko parkirišče, ki se nahaja ob reki Iški in nasproti okrepčevalnice Kolišče.
Opis poti:
Od mesta, kjer smo parkirali najprej previdno prečimo glavno cesto, nato pa se usmerimo na ožjo asfaltno cesto, ki se nadaljuje med reko Iško na levi in okrepčevalnico Kolišče na desni. V nadaljevanju nas cesta vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se asfalt konča in pot nas vodi med travniki in polji Ljubljanskega barja. Ob pogledu na Krim, Sveto Ano ter okoliško hribovje, pa hitro prispemo do manjšega križišča, ob katerem se nahaja informativna tabla "Pot ob reki Iški".
Pri tabli zapustimo makadamsko cesto in pot nadaljujemo levo preko mostička čez reko Iško. Takoj za mostom prispemo do začetka krožne poti imenovane Koščeva učna pot. Omenjeni poti sledimo v levo, mi pa po njej hodimo do bližnjega razpotja, kjer se v desno odcepi kratka pot k razgledišču Iški morost. Zadnji del poti proti opazovalnici je tlakovan.
Vrnemo se lahko po isti poti, lahko pa od razpotja v bližini opazovalnice nadaljujemo po krožni poti, katera nas pripelje do zgoraj omenjenega mostu.
zemljevid poti - Iški morost
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Lipe - Iški morost1
Lipe - Iški morost2
Lipe - Iški morost3
Lipe - Iški morost4
Lipe - Iški morost5
Lipe - Iški morost6
Lipe - Iški morost7
Lipe - Iški morost8
Lipe - Iški morost9
Lipe - Iški morost10
Lipe - Iški morost11
Lipe - Iški morost12
Lipe - Iški morost13
Lipe - Iški morost14
Lipe - Iški morost15
Lipe - Iški morost16
Lipe - Iški morost17
Lipe - Iški morost18
Lipe - Iški morost19
Lipe - Iški morost20
Lipe - Iški morost21
Lipe - Iški morost22
Lipe - Iški morost23
Lipe - Iški morost24
Lipe - Iški morost25
Lipe - Iški morost26
Lipe - Iški morost27
Lipe - Iški morost28
Lipe - Iški morost29
Lipe - Iški morost30
Diskusija o izletu Lipe - Iški morost
Lj10. 11. 2013
Lepo, da je tale izlet opisan, sama grem včasih na tale sprehod spotoma na poti iz službe, za sprostitev... Zelo primerno in poučno za družine z otroci nasmeh
polh10. 11. 2013
Ta leseno tlakovana pot je bilo res prijetno odkritje ko sem jo po naključnem raziskovanju odkril s kolesom par let nazaj.

Je pa ta opazovalnica pravi fenomen, tam sem bil že najmanj desetkrat s kolesom in še nikoli nisem videl kakega ptiča ali katerokoli drugo žival, razen sršenov ki imajo v drevesu zraven gnezdo. nasmeh

Bi bilo noro hudo če bi bila taka lesena potka speljana po neobljudenem barju kake 20km v dolžino. To bi bilo res nekaj posebnegazavijanje z očmi
Dema10. 11. 2013
Lep popoldanski izlet, ki ga običajno opravim s kolesom.Počakati je potrebno do večera,takrat narava oživi.(srne,čaplja,ujede...)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki