Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Mesnice - Krim (po cesti)

Natisni
Izhodišče: Mesnice (800 m)
Širina/Dolžina: 45,9066°N 14,4311°E
Ime poti: po cesti
Čas hoje: 1 h 50 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 307 m
Višinska razlika po poti: 350 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 42.350
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 7
Število komentarjev: 12
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči (do Podpeči lahko pridemo tudi iz Črne vasi ali Iga). V Podpeči nadaljujemo v smeri Borovnice, Krima in Rakitne ter z vožnjo še kratek čas nadaljujemo ob robu Ljubljanskega barja, nato pa nas oznake za Rakitno usmerijo levo na strmo vzpenjajočo cesto. Cesta nas nato vodi skozi Preserje, kjer se tudi prične spuščati. Po krajšem spustu nadaljujemo levo v smeri Krima in Rakitne, mi pa nato večinoma vzpenjajoči cesti sledimo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Krimu. Ob križišču je dovolj prostora, kjer lahko parkiramo.
b) Najprej se zapeljemo v Cerknico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Begunj, ko prispemo v Begunje pa sledimo oznakam za Rakitno. Z Rakitne z vožnjo nadaljujemo po glavni cesti proti naselju Preserje, mi pa se po njej peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Krimu. Ob križišču je dovolj prostora, kjer lahko parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo na makadamsko cesto v smeri Krima. Cesta gre kmalu v gozd, kjer se nato 1 uro komaj znatno vzpenja. Nekoliko naprej cesta po levi strani preči nekoliko večjo jaso in se za tem začne postopoma spuščati. Po 5 minutah spusta pa nas le ta pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo ponovno v smeri Krima. Cesta se naprej začne strmeje vzpenjati, nato pa se ponovno položi in z leve se nam priključi pot, ki pride iz doline (Preserje, Jezero, Tomišelj, Vrbljane in Strahomer). Nadaljujemo po cesti, ki kmalu preide iz gozda in nas pripelje do večjega parkirišča.
Za nadaljevanje imamo dve možnosti. Lahko se na vrh povzpnemo po peš poti, ki nas vodi mimo križa in čez del travnika ali pa se na vrh povzpnemo po makadamski cesti. Obe poti se združita pred planinskim domom od koder se nam odpre tudi lep razgled.
zemljevid poti - Krim
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Mesnice - Krim1
Mesnice - Krim2
Mesnice - Krim3
Mesnice - Krim4
Mesnice - Krim5
Mesnice - Krim6
Mesnice - Krim7
Diskusija o izletu Mesnice - Krim (po cesti)
igor.mateja2. 01. 2007
V decembu 2006 sva se ponovno oglasila v koči na Krimu. Toplo priporočama, da se tudi vi odpravite na Krim, kjer vam v koči oskrbnik postreže z okusno joto in čajem z domačim medom. Medtem pa se vam skozi okno koče odpira čudovit razgled na Kamniške-Savinjske Alpe. Igor in Mateja
Gost17. 02. 2007
Je kaj snega na Krimu?
Gost18. 02. 2007
Snega ni, le ob cesti kjer je bil plužen za kakšno kepo.
Gost4. 06. 2007
Ojla! Mene pa zanima, če se da priti z navadnim osebnim avtom čisto do Krima po tisti makedamski poti, ki se odcepi s ceste na Rakitno?
Gost4. 06. 2007
Skoraj na vrh se da. 3min za peš.
Gost6. 06. 2007
Raje se na ta izlet odpravi s kolesom, je bolj zanimivo kot z avtom.
Gost1. 10. 2007
Mi smo se odpravili na Krim iz parkirišča pod sv. Ano in čez Planinco. Pot je dobro označena in lepo speljana skozi gozd. Včeraj je bila na nekaterih mestih malo blatna, zaradi dežja med tednom. Paziti je bilo treba na mokre kamne in korenine. Sicer je pa super. Na vrhu čudovit razgled na Julijce, Kamniške in proti Snežniku. V koči pa zelo dobra hrana in prijazen oskrbnik.
Marjetkanasmeh
kokica9. 11. 2012
al pa ko prideš gor pa ni sledi o snegu. nazadnje sem si razmere ogledala prejšnjo soboto, danes sem se celo prijatelju pohvalila, da grem gor in da imajo snegca!!!!! sonce in veter to je bilo vse.jezik pa sem se nahecala. ampak izlet mi je bil več kot všeč, prvič sem šla sama pa sem bila zelo zadovoljna. Toplo priporočam
gorjanci17. 11. 2015
KAKŠNA JE POT mESNICE - rOTOVC - KRIM?
darkshadows13. 10. 2016
Zdravo, glede na to da piše (na predzadnji sliki) da je dostop dovoljen le za službena vozila, kje je "najdlje" kjer lahko pustimo avto in koliko še ostane za peš? Hvala!nasmeh
Tadej13. 10. 2016
Od zadnjega parkirišča do vrha je manj kot 5 minut.
Mikens23. 06. 2019
POMEMBNO!
Vse pohodnike naprošam, naj imajo pse na vrvici! (območje medveda.)
Lep lovski pozdrav.
Klement Mal, LD Tomišelj
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki