Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Zazid - Tri učke

Natisni
Izhodišče: Zazid (390 m)
Širina/Dolžina: 45,4994°N 13,9315°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 109 m
Višinska razlika po poti: 175 m
Zemljevid: Slovenska Istra - Čičarija, Brkini in Kras 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 3.927
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 33
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Črni Kal. Od Črnega Kala z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti morju, mi pa se po njej peljemo le do naslednjega nekoliko večjega križišča, kjer zavijemo levo v smeri MP Sočerga. Kratek čas se peljemo po omenjeni cesti, nato pa nas oznake za kraje Predloka, Loka, Bezovica, Podpeč, Zanigrad, Zazid in Rakitovec usmerijo levo na nekoliko ožjo lokalno cesto. Naprej se peljemo do kraja Bezovica, kjer v manjšem križišču sredi vasi nadaljujemo levo v smeri Podpeči. Naprej se peljemo skozi Podpeč (cesta skozi omenjeni kraj je zelo ozka) do vasi Zazid, kjer na parkirišču ob športnem igrišču parkiramo.
Opis poti:
Pot začnemo pri športnem igrišču, kjer sprva hodimo med igriščem in nekakšno manjšo tribuno. Na drugi strani igrišča gre pot med grmičevje, skozi katerega se prične lahkotno vzpenjati. Po nekaj minutah vzpona skozi grmičevje stopimo na makadamsko cesto, po kateri nadaljujemo vzpon, nam pa se z nje odpre lep pogled na Jampršnik. Cesta nas hitro pripelje na manjše križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti grebenu Jerebine (Jerebine so greben med Hrastovljami in Zazidom - najvišji vrh grebena je Zazidski Brgod 443 m), mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, katera se postopoma prične spuščati. Cesta se hitro položi, nato pa se nadaljuje ob prostranih pašnikih. Nekoliko naprej cesta zavije rahlo v desno ter preči pašno ograjo, mi pa jo ravno na tem mestu zapustimo in pot nadaljujemo naravnost po markiranem kolovozu. Nadaljujemo po zmerno vzpenjajočem se kolovozu, kateremu se malo naprej priključi še markirana pot s Slavnika, Ž.P. Zazid in pot od izhodišča Martin dol. Tudi tu nadaljujemo naravnost ter vzpon nadaljujemo v smeri Lačne. Nekoliko naprej se nam ob lepi vidljivosti odpre pogled na Alpe, pot pa se za tem spusti in se priključi širšemu kolovozu. Ko stopimo na omenjeni kolovoz nadaljujemo levo, mi pa se po njem v slabih 10 minutah povzpnemo na razgleden greben, le nekaj metrov zahodno od vrha Veliki Gradež.
Tu se v levo odcepi kratek brezpotni pristop na omenjeni vrh, mi pa nadaljujemo naravnost po markirani poti, ki se hitro spusti do slabše gozdne ceste, le to pa dosežemo na označenem razpotju.
Ko stopimo na cesto nadaljujemo levo (desno Kuk in Lačna) ter približno 15 minut hodimo po postopoma vse širšem kolovozu oz. slabši cesti, nato pa se nam na desno stran odpre kratek planotast svet. Na tem mestu nadaljujemo desno ter po neoznačeni stezici v 3 minutah nadaljnje hoje stopimo na neizrazit vrh, kateri se nahaja v bližini kraške jame Tri učke.
zemljevid poti - Tri učke
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Zazid - Tri učke1
Zazid - Tri učke2
Zazid - Tri učke3
Zazid - Tri učke4
Zazid - Tri učke5
Zazid - Tri učke6
Zazid - Tri učke7
Zazid - Tri učke8
Zazid - Tri učke9
Zazid - Tri učke10
Zazid - Tri učke11
Zazid - Tri učke12
Zazid - Tri učke13
Zazid - Tri učke14
Zazid - Tri učke15
Zazid - Tri učke16
Zazid - Tri učke17
Zazid - Tri učke18
Zazid - Tri učke19
Zazid - Tri učke20
Zazid - Tri učke21
Zazid - Tri učke22
Zazid - Tri učke23
Zazid - Tri učke24
Zazid - Tri učke25
Zazid - Tri učke26
Zazid - Tri učke27
Zazid - Tri učke28
Zazid - Tri učke29
Zazid - Tri učke30
Zazid - Tri učke31
Zazid - Tri učke32
Zazid - Tri učke33
Diskusija o izletu Zazid - Tri učke
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki