Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Jeršiče - Pečna reber

Natisni
Izhodišče: Jeršiče (650 m)
Širina/Dolžina: 45,7748°N 14,2305°E
Čas hoje: 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 113 m
Višinska razlika po poti: 113 m
Zemljevid: Snežnik 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 7.869
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 14
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa se zapeljemo proti centru Postojne. V omenjenem kraju bomo opazili oznake za Pečno reber in železniško postajo, ki nas usmerijo desno, nato pa približno 200 m pred železniško postajo zavijemo levo (križišče ni označeno) na cesto, ki nas kmalu popelje preko avtoceste. Na drugi strani avtoceste pridemo na križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Stari vasi, mi pa nadaljujemo v smeri Javornika in Svete Trojice. Nekoliko naprej, ob spomeniku NOB, se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, mi pa tu na primernem mestu parkiramo.
b) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Uncu in Cerknici. V naselju Unec zapustimo glavno cesto proti Cerknici in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Postojne. V nadaljevanju se peljemo po nekoliko ožji cesti, katera se nadaljuje vzporedno z avtocesto. Ko po nekaj kilometrih skozi podvoz prispemo na drugo stran avtoceste, pa na prvem križišču nadaljujemo naravnost. Ko se ponovno vrnemo na prvotno stran avtoceste pa v križiščih nadaljujemo levo oz. v smeri Pečne rebri in Svete Trojice. Ko kaj kmalu prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, v desno pa se nadaljuje cesta proti Sveti Trojici, bomo med obema cestama opazili obeležje NOB. Parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.
Opis poti:
Ob križišču opazimo oznake za Pečno reber, ki nas usmerijo levo na pešpot, ki se prične zmerno do strmo vzpenjati skozi gozd. Po krajšem vzponu stopimo na cesto ter ji kratek čas sledimo v levo, nato pa na desni opazimo dobro uhojeno stezico (naravnost Koča Mladika) po kateri nadaljujemo zložen vzpon po vse bolj razglednem travnatem pobočju. Že kmalu prispemo na razgledno sleme, mi pa tik pod vrhom nadaljujemo levo (desno oddajniki, vzpon na sam vrh pa ni mogoč) ter se rahlo spustimo do bližnjega križa in zvona želja. Sledi še rahel spust in pot nas pripelje do ceste, na koncu katere se nahaja planinska Koča na Pečni rebri (od koče je lep pogled na Postojno).
Sestopimo lahko mimo vrha po asfaltirani cesti, ki nas vodi mimo tabel Natura 2000.
zemljevid poti - Pečna reber
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Jeršiče - Pečna reber1
Jeršiče - Pečna reber2
Jeršiče - Pečna reber3
Jeršiče - Pečna reber4
Jeršiče - Pečna reber5
Jeršiče - Pečna reber6
Jeršiče - Pečna reber7
Jeršiče - Pečna reber8
Jeršiče - Pečna reber9
Jeršiče - Pečna reber10
Jeršiče - Pečna reber11
Jeršiče - Pečna reber12
Jeršiče - Pečna reber13
Jeršiče - Pečna reber14
Diskusija o izletu Jeršiče - Pečna reber
bizgo9331. 03. 2021
Lep, kratek izletek. Sam sem se na Pečno reber odpravil iz centra Postojne in cesto zapustil malce pred opisano potjo (cca 400 m pod kočo Mladika). Teh zadnjih 400 m je dokaj strmih vse ostalo pa je bolj ali manj sprehod.
Je pa zato iz vrha ter od koče krasen razgled na Javornike, Pivko in Postojno z njunimi kotlinami ter Nanos. Lep sprehod za si malce odpočiti živcenasmeh
Pri koči sta tudi žig (pod vpisno skrinjico) in vpisna knjiga.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki