Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Gozdnik / Zabukovica - Gozdnik

Zabukovica - Gozdnik

Natisni
Izhodišče: Zabukovica (450 m)
Širina/Dolžina: 46,2036°N 15,1618°E
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 640 m
Višinska razlika po poti: 640 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 21.945
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 13
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Žalec in cesti naprej sledimo proti Žalcu. V Žalcu nadaljujemo desno proti Šempetru, a le do križišča, kjer se levo odcepi cesta proti Grižam in Zabukovici. Ko pridemo v vas Migojnice, nadaljujemo naravnost proti Zabukovici. Proti koncu vasi Zabukovica pa pridemo do križišča, kjer se desno odcepi cesta k lovski koči Gozdnik, tu nadaljujemo po levi cesti, ki nas malo za tablo konec Bukovice, pripelje do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno, v smeri Pongrac od številke 147-170a. Ko nas ta cesta nekoliko višje pripelje na križišče dveh cest, parkiramo na parkirišču ob cesti.
Opis poti:
S parkirišča ob cesti, nadaljujemo po levi zgornji cesti, ki nas po 20 minutah hoje pripelje do prevala med Kotečnikom na levi in Gozdnikom na desni. Tu nadaljujemo desno, po slabo vidni stezici, čez travnik v smeri Gozdnika. Na vrhu travnika, pot ki zavije levo, spet postane bolj vidna in preide na kolovoz, ki se prečno vzpne. Po nekaj minutah se kolovoz spremeni v strmo peš pot, ki nas višje pripelje na travnata pobočja, pri kmetiji spodnji Beškovnik. Pot čez travnik je slabo označena, a v lepem vremenu z orientacijo ni težav. Na vrhu travnika pridemo do dveh manjših hiš in gozdne ceste, katero pa samo prečimo. Pot se naprej vzpenja, po širokem z gozdom poraščenem vzhodnem grebenu Gozdnika. Pot, ki se občasno nekoliko bolj strmo vzpne, pa nas večinoma skozi gozd, hitro pripelje do vrha Gozdnika.
zemljevid poti - Gozdnik
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Zabukovica - Gozdnik1
Zabukovica - Gozdnik2
Zabukovica - Gozdnik3
Zabukovica - Gozdnik4
Zabukovica - Gozdnik5
Zabukovica - Gozdnik6
Zabukovica - Gozdnik7
Zabukovica - Gozdnik8
Zabukovica - Gozdnik9
Zabukovica - Gozdnik10
Zabukovica - Gozdnik11
Zabukovica - Gozdnik12
Zabukovica - Gozdnik13
Diskusija o izletu Zabukovica - Gozdnik
marchy14. 12. 2009
Bi rad povedu sam tole. Bil sem letos 1.3. na Gozdniku, na žalost pa sem pozabil planinski dnevnik in ker ga nisem mogel ožigosat, sem sklenil, da grem gor še enkrat samo zaradi tega. Uspelo mi je v nedeljo 6.12. in, ker nikoli ne grem na pohod brez fotoaparata, sem potem doma primerjal slike. Ugotovitev !!?? Nekdo je na brunarici medtem odtujil (po domače ukradel) lep barometer z termometrom, škoda, da tak človek sploh hodi v hribe, naj ga bo sram jezen
marchy15. 12. 2009
Za primerjavo sem na forumu objavil sliko brunarice marca, ko je barometer še bil in letos decembra, ko je skrivnostno izginil zmeden,jezen,zmeden
mazo4. 02. 2017
dne 4.2.2017 sem pri sestopu iz malega gozdnika v smeri lovske koce na gozniku izgubil rumeni bidon,ce ga je kdo najdel naj me kontaktiral na zs.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki