Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Loke - Zajčeva koča

Natisni
Izhodišče: Loke (380 m)
Širina/Dolžina: 46,2139°N 15,0077°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 362 m
Višinska razlika po poti: 450 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 12.526
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 19
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Vransko in z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Celju. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
Opis poti:
V bližini parkirišča zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po kolovozu, ki se s ceste odcepi v levo. Kolovoz se po nekaj metrih hoje spusti do potočka, ga preči in se na drugi strani spremeni v strmo peš pot, ki se višje vzpenja vzporedno z drugim kolovozom. Pot, ki poteka skozi gozd nas višje pripelje na deloma zaraščeno jaso za katero zavije rahlo desno in nas pripelje do propadajoče hiše.
Tu nadaljujemo po desni strani hiše po kolovozu, ki se prečno vzpenja (ta del poti je slabo označen) in nekoliko višje naredi levi ovinek. Zmerno strm kolovoz se nato počasi obrača desno in nas višje pripelje na travnate senožeti nad katero prečimo slabšo gozdno cesto.
Nadaljujemo po slabo označenem kolovozu, ki se čez čas začne spuščati in se nato priključi makadamski cesti kateri sledimo v desno do naslednjega križišča. V križišču, ki se nahaja sredi ovinka nadaljujemo desno in ji sledimo približno 100m do mesta, kjer nas oznaka za Zajčevo kočo usmeri desno na širok kolovoz (slabša cesta), ki se začne rahlo spuščati. Temu kolovozu, ki poteka skozi gozd sledimo do Zajčeve koče.
zemljevid poti - Zajčeva koča
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Krvavica ( 40 min), Koča na Čemšeniški planini (2 h 20 min), Črni vrh (Čemšeniška planina) (2 h 5 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Loke - Zajčeva koča1
Loke - Zajčeva koča2
Loke - Zajčeva koča3
Loke - Zajčeva koča4
Loke - Zajčeva koča5
Loke - Zajčeva koča6
Loke - Zajčeva koča7
Loke - Zajčeva koča8
Loke - Zajčeva koča9
Loke - Zajčeva koča10
Loke - Zajčeva koča11
Loke - Zajčeva koča12
Loke - Zajčeva koča13
Loke - Zajčeva koča14
Loke - Zajčeva koča15
Loke - Zajčeva koča16
Loke - Zajčeva koča17
Loke - Zajčeva koča18
Loke - Zajčeva koča19
Diskusija o izletu Loke - Zajčeva koča
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki