Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Zajčeva koča / Loke - Zajčeva koča (čez Krvavico)

Loke - Zajčeva koča (čez Krvavico)

Natisni
Izhodišče: Loke (400 m)
Širina/Dolžina: 46,2072°N 14,9913°E
Ime poti: čez Krvavico
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: delno zahtevna označena pot
Višinska razlika: 342 m
Višinska razlika po poti: 530 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, dereze
Ogledov: 5.564
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 35
Število komentarjev: 6
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Vransko in z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Celju. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost (levo Zajčeva koča) in cesti sedimo do naslednjega križišča, ki se nahaja za vasjo Loke. Tu nadaljujemo naravnost (rahlo levo) v smeri "Presedle" in cesti sledimo do parkirišča na desni strani ceste, ob katerem opazimo planinske oznake za Krvavico.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost (levo Zajčeva koča) in cesti sedimo do naslednjega križišča, ki se nahaja za vasjo Loke. Tu nadaljujemo naravnost (rahlo levo) v smeri "Presedle" in cesti sledimo do parkirišča na desni strani ceste, ob katerem opazimo planinske oznake za Krvavico.
Opis poti:
S parkirišča prečimo cesto in se usmerimo na markirano pot v smeri Krvavice. Pot gre že na samem začetku v gozd in se začne razmeroma strmo vzpenjati. Višje strmina nekoliko popusti in pot pri obvestilni tabli (hodi po poti zaradi gnezdenja redkih vrst ptic) zavije ostro levo. Pot se naprej ponovno začne strmo vzpenjati in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na neizraziti stranski greben, kjer zavije v desno. Še naprej se vzpenjamo skozi gozd po poti, ki nas višje pripelje do zelo strmega pobočja. Strmina za krajši čas popusti, saj nas pot vodi po izpostavljeni in pogosto blatni polički. Sledi strm vzpon po travnatem pobočju, ki ga prerašča redek gozd. Na vrhu tega strmega dela, ki je v mokrem nevaren za zdrs pa nas pot pripelje do naravnega okna, skozi katerega je speljana zavarovana planinska pot. S pomočjo skob in jeklenice se vzpnemo na vrh okna, za katerim sledi še nekaj 10 korakov hoje po strmem travnatem pobočju. Strmina nato popusti in pot, ki še naprej poteka skozi gozd nas kmalu pripelje na vrh Krvavice.
Z vrha Krvavice se pričnemo strmo spuščati po rahlo izpostavljenem pobočju, nato pa nas pot pripelje pod pečine, od katerih se nam odpre lep razgled. Pot nato preide v gozd ter se spusti do bližnje gozdne ceste, kateri sledimo v levo (naravnost Čemšeniška planina, desno Loke - po cesti in preval Presedlje). Po cesti se spustimo do prvega levega ovinka, od tam pa nadaljujemo rahlo desno na markirano pešpot, ki se z nekaj krajšimi vzponi in spusti nadaljuje skozi gozd. Po nekaj minutah se priključimo kolovozu, po katerem se nato hitro spustimo do Zajčeve koče.
zemljevid poti - Zajčeva koča
Ob poti: Krvavica (909m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Koča na Čemšeniški planini, Črni vrh (Čemšeniška planina)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Loke - Zajčeva koča1
Loke - Zajčeva koča2
Loke - Zajčeva koča3
Loke - Zajčeva koča4
Loke - Zajčeva koča5
Loke - Zajčeva koča6
Loke - Zajčeva koča7
Loke - Zajčeva koča8
Loke - Zajčeva koča9
Loke - Zajčeva koča10
Loke - Zajčeva koča11
Loke - Zajčeva koča12
Loke - Zajčeva koča13
Loke - Zajčeva koča14
Loke - Zajčeva koča15
Loke - Zajčeva koča16
Loke - Zajčeva koča17
Loke - Zajčeva koča18
Loke - Zajčeva koča19
Loke - Zajčeva koča20
Loke - Zajčeva koča21
Loke - Zajčeva koča22
Loke - Zajčeva koča23
Loke - Zajčeva koča24
Loke - Zajčeva koča25
Loke - Zajčeva koča26
Loke - Zajčeva koča27
Loke - Zajčeva koča28
Loke - Zajčeva koča29
Loke - Zajčeva koča30
Loke - Zajčeva koča31
Loke - Zajčeva koča32
Loke - Zajčeva koča33
Loke - Zajčeva koča34
Loke - Zajčeva koča35
Diskusija o izletu Loke - Zajčeva koča (čez Krvavico)
gorskarozica27. 05. 2012
Vse pohvale oskrbniku koče dne, 27. 5. 2012, naj tak tudi ostane! Prijazen in dostopen fant, z nasvetom in razlago pomaga pohodnikom! Čestitam!mežikanje
radegunda15. 05. 2015
Pri povratku mimo Zabrložnika: ali obstaja do parkirnega mesta prehodna bližnjica levo od zapuščene kmetije Šekovar ?
nincokl15. 05. 2015
Radegunda... Takoj za kočo kreneš levo in po vidni potki se spustiš do grabna in potem po grabnu vse do parkirišča če dobro gledaš je steza še kar vidna in lahko sledljiva...najbližja pot do izhodišča.
radegunda16. 05. 2015
Kaj ni ta pot po Tesnem grabnu izredno zaraščena in polna klopov? Ravno zaradi tega. V najslabšem primeru bomo šli pač mimo Zabrložnika vse do Lok in po cesti nazaj.
ben17. 05. 2015
Res je, pot po samem grabnu je zaraščena in po njej je bolje v času ne ravno najbolj bujnega rastja. Sicer pa svetujem, da se potem, ko prideš do grabna ne spustiš kar takoj po grabnu navzdol ampak ga prečiš in na drugi strani desno do ceste. Tam so še markacije stare poti in nadaljuješ naprej po cesti (ignoriraš odcep desno proti grabnu) in pri markaciji na skali nadaljuješ po vidni poti dol proti grabnu (na drevesu je tudi lesena puščica). Kakšne tri tedne nazaj vsaj na meni še ni bilo klopov. nasmeh

LP B
ob potoku10. 09. 2023 16:06:43
Super pot za malo "noge pretegnit",razgibana.Škoda,da na koči ni mogoče kupiti kakšnega posladka.Je pa malo moteče.da so si domačini tam v kar lepem številu pripravili piknik,tega nekako na planinskih domovih nismo vajeni.Kljub temu da gre za nižje ležeči dom se pohodnik potem počuti nekako tuje.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki