Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Boč / Zgornja Kostrivnica - Boč (mimo Koče Velikonočnice)

Zgornja Kostrivnica - Boč (mimo Koče Velikonočnice)

Natisni
Izhodišče: Zgornja Kostrivnica (297 m)
Širina/Dolžina: 46,26147°N 15,59192°E
Ime poti: mimo Koče Velikonočnice
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 681 m
Višinska razlika po poti: 700 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 7.320
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 39
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Štajersko avtocesto zapustimo pri priključku Slovenska Bistrica-Jug, od koder sledimo tablam za Poljčane. Te nas usmerijo iz mesta, od koder ves čas sledimo glavni cesti v smeri Boča, ki je od tukaj že jasno viden. Skozi Zgornje Poljčane ne zavijemo na Boč, temveč nadaljujemo v smeri Rogaške Slatine in ob tem prečimo prelaz Pečica. Ko se spustimo s Pečice, nadaljujemo naravnost po glavni cesti, dokler ne pridemo v kraj Podplat. Tam že pred glavnim križiščem na manjšem križišču pri smerni tabli Kostrivnica zavijemo levo in nadaljujemo po manjši lokalni cesti. Kmalu nas ta cesta pripelje do kraja Kostrivnica oz. Zgornja Kostrivnica, ki ga prepoznamo po cerkvi na hribu. Nato parkiramo na primernem mestu, na primer pred cerkvijo ali pri manjši trgovini in gostilni v središču kraja.
Opis poti:
V središču kraja nas na križišču pričaka planinski kažipot, ki nas tako levo kot desno vodi na Boč. Mi izberemo levo smer (Gabrovec pri Kostrivnici) in nadaljujemo po asfaltni cesti. Kmalu pridemo do križišča, kjer zavijemo levo, kljub temu, da cestna tabla Boč usmerja desno. Nato prispemo do zaselka Gabrovec pri Kostrivnici, kjer nas že na začetku planinska tabla usmeri desno v hrib (Smer Drevenik). Sledimo asfaltni cesti, ki je najprej dokaj položna, nato pa se začenja vse strmeje vzpenjati. Cesti sledimo skozi gozd. Po izhodu iz gozda prispemo do ostrega ovinka, kjer nas markacija na stavbi usmeri levo. Z nekaj sreče lahko za ograjo uzremo več jelenov, saj gre za gojišče. Na koncu ostrega ovinka za krajši čas zapustimo cesto in zavijemo desno ob ograji v gozd. Tam nas pozdravi tabla "Pot na Boč", mimo katere nadaljujemo levo po stopnicah. Na koncu stopnic spet prispemo na asfaltno cesto in nadaljujemo desno v hrib. Nato ves čas sledimo cesti, ki postaja vse strmejša. Kmalu prispemo do ostrega ovinka pod mogočno skalnato steno, kjer nas napis opozori, da se približujemo koči Velikonočnici. Še naprej sledimo asfaltni cesti mimo večih vikendov in vinogradov. Cesta se proti koncu malo zoži in tik pred kočo Velikonočnico v ostrem desnem ovinku preide v makadamsko. Prispeli smo do koče, v kateri se ob nedeljah lahko ustavimo na prigrizku in pijači, drugače pa je zaprta.
Mimo koče nadaljujemo naravnost v gozd po gozdni poti. Ta nas vodi mimo večih vikendov in skozi gozd ter postopoma prehaja v čedalje večjo makadamsko cesto. Kmalu prispemo do rastišča velikonočnic na travnikih pod Bočem. Mimo rastišč nadaljujemo desno in prispemo do Planinskega doma na Boču.
Od doma mimo zunanjega šanka nadaljujemo po lepo vidni poti v gozd, ki nas takoj pripelje do križišča, po katerem nadaljujemo desno in ob cesti sledimo lepo vidni poti, ki nas pripelje do križišča, kjer asfaltna cesta sreča makadamsko pot za Donačko goro. Tukaj zavijemo levo v gozd na Senčno pot. Pot se iz makadamske takoj spremeni v široko pohodno pot, ki se sprva zlagoma, nato pa vse strmeje vzpenja. Po nekaj minutah hoje pridemo do odseka, kjer pot postane strmejša in se cikcakasto vzpenja. Tukaj je speljanih precej bližnjic, zato pazimo, da se držimo markacij. Na tem odseku je tudi precej podrtih dreves, zato je potrebna še posebna previdnost. Med drevesi nas pot še naprej cikcakasto vodi do manjšega grebena, kjer zavijemo levo in nadaljujemo po poti, ki se rahlo položi. Pot nas ves čas vleče rahlo desno, dokler ne prispemo do naravnega tunelčka iz mladih drevesc, po njem zavijemo levo in se vzpnemo na vršni greben Boča. Tukaj ponovno zavijemo levo in se po vrhu grebena usmerimo po lepo vidni poti, ki pa je zelo skalnata, zato je tukaj potrebna previdnost. Čez nekaj minut prispemo do razglednega stolpa na vrhu Boča.
zemljevid poti - Boč
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Zgornja Kostrivnica - Boč1
Zgornja Kostrivnica - Boč2
Zgornja Kostrivnica - Boč3
Zgornja Kostrivnica - Boč4
Zgornja Kostrivnica - Boč5
Zgornja Kostrivnica - Boč6
Zgornja Kostrivnica - Boč7
Zgornja Kostrivnica - Boč8
Zgornja Kostrivnica - Boč9
Zgornja Kostrivnica - Boč10
Zgornja Kostrivnica - Boč11
Zgornja Kostrivnica - Boč12
Zgornja Kostrivnica - Boč13
Zgornja Kostrivnica - Boč14
Zgornja Kostrivnica - Boč15
Zgornja Kostrivnica - Boč16
Zgornja Kostrivnica - Boč17
Zgornja Kostrivnica - Boč18
Zgornja Kostrivnica - Boč19
Zgornja Kostrivnica - Boč20
Zgornja Kostrivnica - Boč21
Zgornja Kostrivnica - Boč22
Zgornja Kostrivnica - Boč23
Zgornja Kostrivnica - Boč24
Zgornja Kostrivnica - Boč25
Zgornja Kostrivnica - Boč26
Zgornja Kostrivnica - Boč27
Zgornja Kostrivnica - Boč28
Zgornja Kostrivnica - Boč29
Zgornja Kostrivnica - Boč30
Zgornja Kostrivnica - Boč31
Zgornja Kostrivnica - Boč32
Zgornja Kostrivnica - Boč33
Zgornja Kostrivnica - Boč34
Zgornja Kostrivnica - Boč35
Zgornja Kostrivnica - Boč36
Zgornja Kostrivnica - Boč37
Zgornja Kostrivnica - Boč38
Zgornja Kostrivnica - Boč39
Diskusija o izletu Zgornja Kostrivnica - Boč (mimo Koče Velikonočnice)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki