Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

3.1.2019 Snežne razmere 3.1.2019

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Snežne razmere
Nadaljuje se suho vreme. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod še lahko mehak.

Predviden razvoj vremena
Tudi v naslednjih dneh bo prevladovalo suho vreme z možnostjo občasnega naletavanja snega, a količina bo zanemarljiva. Danes bo pihal močan severni veter, jutri bo malo oslabel, v soboto pa bo spet nekoliko močnejši. Mrzlo bo, v soboto pa bo dotekal toplejši zrak.

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: ponedeljek, 7. 1. 2019

Vir: ARSO


Snežne razmere 3.1.2019 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 3.1.2019 Slika splete kamere na Zelenici. Vir: http://www.zelenica.info Snežne razmere 3.1.2019 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 3.1.2019 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki