Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Na Golčaju (690 m) se nahaja cerkev?

Sv. Valentina

Sv. Neže

Sv. Hieronima

Sv. Lucije

Ne vem

gorovja / Kamniško Savinjske AlpeAmbrož pod Krvavcem / Planinski dom Milana Šinkovca - Ambrož pod Krvavcem
  

Planinski dom Milana Šinkovca - Ambrož pod Krvavcem

 
Izhodišče: Planinski dom Milana Šinkovca (345 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2135°N / 14,541°E
Cilj: Ambrož pod Krvavcem (1085 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 3 h 35 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 740 m
Višinska razlika po poti: 790 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 269
Ocena: 1 glasov
Število slik: 112
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vodicam in Kamniku. Ko prispemo v naselje Moste, v glavnem semaforiziranem križišču prečimo cesto Mengeš - Kranj, nato pa takoj za križiščem zavijemo levo v smeri Komende (naravnost Kamnik). Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici. Nadaljujemo v omenjeni smeri, nato pa v krožišču v naselju Gmajnice nadaljujemo "levo" (izvoz iz krožišča v smeri planinskega doma. V nadaljevanju prispemo v naselje Podboršt, kjer še enkrat zavijemo levo v smeri planinskega doma, nato pa nekaj 10 metrov naprej še enkrat levo, tokrat k parkirišču bližnjega planinskega doma.
b) Iz Trzina ali Domžal se zapeljemo v Mengeš, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. V glavnem semaforiziranem križišču v Mostah zavijemo desno proti Kamniku, nato pa takoj levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici. Nadaljujemo v omenjeni smeri, nato pa v krožišču v naselju Gmajnice nadaljujemo "levo" (izvoz iz krožišča v smeri planinskega doma. V nadaljevanju prispemo v naselje Podboršt, kjer še enkrat zavijemo levo v smeri planinskega doma, nato pa nekaj 10 metrov naprej še enkrat levo, tokrat k parkirišču bližnjega planinskega doma.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko prispemo v Moste, tik pred glavnim semaforiziranim križiščem zavijemo desno proti Komendi. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici. Nadaljujemo v omenjeni smeri, nato pa v krožišču v naselju Gmajnice nadaljujemo "levo" (izvoz iz krožišča v smeri planinskega doma. V nadaljevanju prispemo v naselje Podboršt, kjer še enkrat zavijemo levo v smeri planinskega doma, nato pa nekaj 10 metrov naprej še enkrat levo, tokrat k parkirišču bližnjega planinskega doma.

Opis poti:

Z izhodišča se usmerimo na pešpot v smeri Komendske Dobrave, Šenturške Gore, Ambroža pod Krvavcem in Krvavca. Markirana pot takoj preide v gozd imenovan Komendski boršt, skozi katerega se lahkotno vzpenja. Na številnih manjših razpotjih pazljivo sledimo markacijam.
Na delu, kjer se nam z leve priključi pot s Klanca, nadaljujemo naravnost. Nekoliko naprej, na mestu, kjer se pot prične postopoma spuščati pa se v desno odcepi pot k partizanski bolnišnici, mi pa še naprej sledimo poti proti Šenturški Gori. Pot naprej nas kratek čas vodi ob manjšem potočku, za katerim kmalu stopimo na asfaltno cesto, kateri sledimo v levo, na bližnjem manjšem križišču, ob hiši, pa nadaljujemo desno na makadamsko cesto. Z makadamske ceste takoj nadaljujemo rahlo levo na pešpot v smeri Šenturške Gore. Ponovno nadaljujemo skozi gozd, nas pa pot kmalu pripelje do naslednjega potočka. Za potočkom se pot prehodno nekoliko strmeje vzpne, nato pa se povsem položi in nas pripelje ob rob večjega travnika, kjer prečimo konec bližnje makadamske ceste. Nadaljujemo po markirani poti, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti, nato pa za prečenjem potoka Doblič hitro dosežemo širšo makadamsko cesto.
Cesti sledimo v desno (levo Zalog), le ta pa nas hitro pripelje do mesta, kjer se v levo odcepi pot na Šenturško Goro čez Zaloški rob, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nas mimo večje jase, katero opazimo na naši levi, pripelje do nekakšnega neuradnega parkirišča, kjer opazimo naslednje oznake za Šenturško Goro.
Nadaljujemo v smeri Šenturške Gore, po poti, ki se prične zmerno vzpenjati. Na delu, kjer se pot prehodno položi, se nam ob lepem vremenu odpre nekaj razgleda proti Triglavu, pot pa se hitro vrne v gozd, skozi katerega se nadaljuje po neizrazitem grebenu. Ko pot z grebena preide na pobočje postane precej strma, nato pa se položi in preči gozdno cesto. Za prečenjem ceste prispemo do prijetne klopce, ob kateri se nahaja zvon želja. V nadaljevanju se pot večinoma kar strmo vzpenja, višje pa za kratek čas postane še bolj strma, nato pa se položi in nas mimo klopce "Kačja slinca" pripelje iz gozda, na prostrane in razgledne travnike pod Šenturško Goro. Pot se nadaljuje čez travnik, kjer ob lepih razgledih v nekaj minutah dosežemo asfaltno cesto, kateri sledimo levo navzgor (desno navzdol Tunjice). Pot naprej nas vodi mimo odcepa ceste k znani zeliščarski kmetiji Grilc (Aelita), nato pa na naslednjem križišču nadaljujemo levo (desno markirana pot proti Ambrožu pod Krvavcem). Pot nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas mimo kamna za napovedovanja vremena in znamenja pripelje do mesta, kjer je nekaj zaporednih križišč. Usmerimo se na cesto, ki se nadaljuje od manjše kapelice, le ta pa nas v minuti ali dveh nadaljnje hoje pripelje do cerkve sv. Urha na Šenturški Gori.
Od cerkve se vrnemo do krajevnega doma ter nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se nadaljuje proti vzhodu in vodi proti Sidražu. Po nekaj minutah hoje po asfaltni cesti se naselje Šenturška Gora konča, mi pa le nekaj korakov naprej prispemo do označenega križišča.
Iz križišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Sv. Lenarta, z nje pa gremo takoj levo v smeri sv. Ambroža in Krvavca, tako da po levi strani obidemo bližnje igrišče. Markacije in oznake za Martinovo pot nas usmerijo na pot, ki se vzpne ob igrišču in nad njim preide v gozd skozi katerega se vzpne do mesta, kjer se vrnemo na cesto.
Nadaljujemo po cesti, ki naredi desno serpentino (pri koncu ovinka se rahlo v levo odcepi Martinova pot), nato pa se po njej prečno vzpenjamo skozi gozd. Višje se gozd razredči in prispemo do označenega razpotja pred zaselkom Jagošci.
Nadaljujemo levo v smeri Krvavca in sv. Ambroža (naravnost planina Osredek, Kamniški vrh in pa tudi Ambrož pod Krvavcem čez Jagošce), kjer nas markacije usmerijo na kolovoz, po katerem se vzpenjamo ob robu gozda. Nekoliko višje se kolovoz razcepi, mi pa gremo levo, kjer se vzpnemo skozi pas grmičevja in gozda, nato pa prispemo do naslednjih senožeti, kjer nadaljujemo ob levem robu. Nekaj minut se vzpenjamo po slabši stezi, ki nas vodi ob robu gozda, nato pa pri turistični kmetiji pr Dovar dosežemo asfaltno cesto.
Nadaljujemo prečno proti desni, pri bližnjih hišah pa se cesta konča in za njimi nadaljujemo po kolovozu, ki se prečno vzpne čez razgledno senožet. Ko kolovoz zavije desno, ga zapustimo in nadaljujemo še nekoliko bolj v desno na markirano pot, ki se prične strmeje vzpenjati po travnatem pobočju. Sledi vzpon po razglednem travnatem pobočju, stezica pa se počasi obrača nekoliko v desno, tako da v prečnem vzponu dosežemo cerkvico sv. Ambroža in Turistično kmetijo pr Ambružarju.
Izhodišče - Šenturška Gora 2:15, Šenturška Gora - Ambrož pod Krvavcem 1:20.

zemljevid poti
Ob poti: Šenturška Gora (671m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Planina Jezerca, Kriška planina, Dom na Gospincu
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem1
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem2
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem3
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem4
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem5
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem6
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem7
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem8
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem9
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem10
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem11
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem12
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem13
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem14
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem15
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem16
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem17
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem18
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem19
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem20
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem21
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem22
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem23
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem24
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem25
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem26
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem27
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem28
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem29
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem30
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem31
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem32
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem33
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem34
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem35
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem36
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem37
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem38
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem39
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem40
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem41
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem42
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem43
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem44
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem45
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem46
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem47
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem48
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem49
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem50
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem51
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem52
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem53
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem54
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem55
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem56
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem57
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem58
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem59
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem60
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem61
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem62
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem63
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem64
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem65
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem66
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem67
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem68
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem69
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem70
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem71
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem72
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem73
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem74
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem75
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem76
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem77
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem78
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem79
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem80
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem81
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem82
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem83
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem84
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem85
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem86
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem87
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem88
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem89
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem90
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem91
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem92
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem93
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem94
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem95
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem96
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem97
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem98
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem99
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem100
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem101
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem102
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem103
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem104
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem105
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem106
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem107
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem108
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem109
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem110
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem111
Planinski dom Milana Šinkovca - ambroz_pod_krvavcem112
Diskusija o izletu Planinski dom Milana Šinkovca - Ambrož pod Krvavcem ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki