Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Planina Vodole / Kraljev dol - Planina Vodole

Kraljev dol - Planina Vodole

Natisni
Izhodišče: Kraljev dol (1400 m)
Širina/Dolžina: 46,3389°N 14,6855°E
Čas hoje: 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 170 m
Višinska razlika po poti: 170 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 5.467
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 8
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Ravne. Po 9 km vožnje od glavne ceste (od tega 8 km makadama) bomo prišli do ostrega desnega ovinka sredi katerega se v levo odcepi cesta, ki je že na samem začetku zaprta s pašno ograjo. Usmerimo se na omenjeno cesto, kateri nato sledimo do parkirišča na koncu le te.
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledi zgornjemu opisu.
Opis poti:
Od konca ceste prečimo ograjo in nato takoj za njo nadaljujemo desno ob njej strmo navzgor. Pot gre kmalu v gozd, kjer se nekaj časa strmo vzpenja, nato pa se postopoma položi. Sledi nekajminutna hoja skozi vse bolj redek gozd in razmeroma zložna pot nas hitro pripelje do propadajoče pastirske koče na planini Vodole.
zemljevid poti - Planina Vodole
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Kapelica na Molički planini (1 h 45 min), Kocbekov dom na Korošici (2 h), Ojstrica, Planjava (4 h)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Kraljev dol - Planina Vodole1
Kraljev dol - Planina Vodole2
Kraljev dol - Planina Vodole3
Kraljev dol - Planina Vodole4
Kraljev dol - Planina Vodole5
Kraljev dol - Planina Vodole6
Kraljev dol - Planina Vodole7
Kraljev dol - Planina Vodole8
Diskusija o izletu Kraljev dol - Planina Vodole
micamaca20. 08. 2010
Vse lepo in prav, ampak ravno zaradi takih variant, ko se priprelješ z avtom na oddaljenost pol ure od izhodišča, so se zarasle in izgubile krasne stare poti do takih planin, kot je Vodole, iz nižje ležečih izhodiščmrk pogled ne vem, a se samo meni zdi to škoda? Npr. pot proti Vodolam od Planinška (da ne omenjam še nižje) je tako ZELO zaraščena, da se po njej ZELO težko prebiješ, če jo sploh najdešzmeden Pa je LEPA, tako zelo zelo... se je še spominjam, ko sem jo prehodila še v spremstvu staršev, njekje v najstniških letih, ko je bila še bolj prehodna...
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki