Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Vovar / Gozd - Vovar (severna pot)

Gozd - Vovar (severna pot)

Natisni
Izhodišče: Gozd (784 m)
Širina/Dolžina: 46,2578°N 14,6542°E
Ime poti: severna pot
Čas hoje: 45 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 156 m
Višinska razlika po poti: 175 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 604
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 20
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Zapeljemo se v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri prelaza Črnivec in Gornjega Grada. Za naseljem Krivčevo se še kratek čas peljemo po glavni cesti proti prelazu Črnivec, nato pa nadaljujemo desno v smeri naselja Gozd. Ko prispemo v Gozd iz prvega križišča nadaljujemo naravnost (desno župnijska cerkev sv. Ane v Gozdu), iz drugega pa za hišama zavijemo desno. Iz naslednjega križišča pri kozolcu gremo naravnost (levo zaselek Laze, desno prej omenjena cerkev), nato pa takoj še enkrat desno (levo se nadaljuje cesta proti naselju Brezje nad Kamnikom) ter se mimo nekaj hiš zapeljemo do parkirišča v bližini mrliške vežice.
b) Zapeljemo se na prelaz Volovljek ali Črnivec, nato pa se pričnemo spuščati proti Kamniku. Med spustom zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo proti naselju Gozd. Ko prispemo v Gozd iz prvega križišča nadaljujemo naravnost (desno župnijska cerkev sv. Ane v Gozdu), iz drugega pa za hišama zavijemo desno. Iz naslednjega križišča pri kozolcu gremo naravnost (levo zaselek Laze, desno prej omenjena cerkev), nato pa takoj še enkrat desno (levo se nadaljuje cesta proti naselju Brezje nad Kamnikom) ter se mimo nekaj hiš zapeljemo do parkirišča v bližini mrliške vežice.
Opis poti:
S parkirišča se vrnemo nekaj korakov nazaj, nato pa nadaljujemo ostro desno, na pot, ki nas vodi med starejšimi hišami in kjer opazimo markacijo. Markacij v nadaljevanju ni več, nas pa pot vodi mimo kapelice, nato pa ob robu planote do hiš na drugi strani travnika, kjer stopimo na makadamsko cesto. Ko se cesta prične vzpenjati se rahlo v desno odcepi uhojena pot do bližnjega razgledišča do katerega je manj kot 5 minut, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nas hitro pripelje do križišča, kjer gremo ostro desno. Sledi še nekaj vzpona in cesta nas pripelje do mesta, kjer se le ta prične spuščati proti naselju Brezje nad Kamnikom, mi pa jo tu zapustimo in nadaljujemo levo na kolovoz v smeri vrha Vovar.
Nadaljujemo po kolovozu, ki se vzpenja po severnem do severovzhodnem grebenu Vovarja, višje pa prečimo tudi nekaj vlak, ki so bile večinoma narejene po vetrolomu leta 2008. Višje nadaljujemo po dobro uhojeni gozdni poti, kateri sledimo vse do vrha, kjer stoji nekaj klopi, vpisna skrinjica z vpisno knjigo in žigom ter zvonček želja.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.
zemljevid poti - Vovar
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Razgledišče Skroti
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Gozd - Vovar1
Gozd - Vovar2
Gozd - Vovar3
Gozd - Vovar4
Gozd - Vovar5
Gozd - Vovar6
Gozd - Vovar7
Gozd - Vovar8
Gozd - Vovar9
Gozd - Vovar10
Gozd - Vovar11
Gozd - Vovar12
Gozd - Vovar13
Gozd - Vovar14
Gozd - Vovar15
Gozd - Vovar16
Gozd - Vovar17
Gozd - Vovar18
Gozd - Vovar19
Gozd - Vovar20
Diskusija o izletu Gozd - Vovar (severna pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki